Begränsad gratisversion av Kaspersky-appen

Kaspersky Free är en begränsad gratisversion av Kaspersky-appen. Genom att använda gratisversionen av appen får du ett högkvalitativt skydd med avancerade funktioner och ett lättanvänt gränssnitt.

Vi rekommenderar att du skapar ett kostnadsfritt My Kaspersky-konto för att hantera apparna bättre och få tillgång till vissa funktioner. Du kan skapa ett My Kaspersky-konto direkt i Kaspersky-appen genom att gå till fliken Profil och trycka på Logga in i avsnittet Logga in på My Kaspersky. Du kan också skapa ett konto på My Kaspersky-webbplatsen. Om du vill veta mer om My Kaspersky och dess funktioner kan du läsa det här avsnittet om My Kaspersky.

Du behöver inte förnya din prenumeration på gratisversionen av appen. Dessutom kan du alltid byta till en betald prenumeration utan att ladda ner eller installera ytterligare programvara. Läs om hur du kan köpa en prenumeration i den här artikeln.

Det här ingår i gratisversionen av Kaspersky-appen

Säkerhet

Anti-Virus

Med funktionen Genomsök enhet kan du manuellt söka efter hot, annonsprogram och appar som inkräktare kan använda för att skada din enhet eller utnyttja dina personliga data. Du kan genomsöka hela filsystemet, bara installerade appar, eller en vald fil eller mapp. Med den här funktionen kan du också ladda ner uppdateringar av antivirusdatabaserna som används för att upptäcka hot.

Du kan göra följande typer av genomsökningar:

Samtalsfilter

Du kan använda samtalsfilterfunktionen för att blockera oönskade samtal från spammare och bedragare och skapa en egen svartlista utan att lämna appen.

Säker QR-scanner

Säker QR-scanner kontrollerar länkar i QR-koder och streckkoder innan du öppnar dem. Använd den när du vill bli varnad för eventuella farliga länkar som kan skada din enhet.

Var är min enhet

Med funktionen Var är min enhet kan du hitta din mobil om du tappar bort den eller den blir stulen. Du kan använda webbplatsen My Kaspersky för att hitta din enhet, skicka kommandon till den och till och med ta bilder av personen som för närvarande använder din enhet.

Ansiktsbilder kan inte tas i Tyskland på grund av lokal lagstiftning. Enheten kan bara spärras.

Nätverk

Detektering av osäkra Wi-Fi-nätverk

Om du ansluter till ett oskyddat Wi-Fi-nätverk varnar den här funktionen dig och uppmanar dig att aktivera en säker VPN-anslutning för att skydda dina data. Om Kaspersky VPN är tillgängligt kan du också konfigurera det för att automatiskt aktivera en säker anslutning.

Prestanda

Mina appar

Gör att du kan kontrollera vilka behörigheter som tilldelats appar och rensa bort oanvända appar.

Genomsökning efter svaga inställningar

Den här funktionen kontrollerar operativsystemets inställningar på enheten och ger dig råd om hur säkerheten på enheten kan förbättras.

Integritet

Kontrollant av dataförlust (begränsad)

Med den begränsade versionen av den här funktionen kan du kontrollera om konton som är kopplade till e-postadressen för ditt My Kaspersky-konto har läckt information till internet eller den mörka webben. Om en dataläcka har inträffat får du information om eventuellt datum för läckan, webbplatsen som läckte data och kategorin för de läckta uppgifterna. Köp en prenumeration om du vill kontrollera alla dina e-postadresser automatiskt.

Kaspersky VPN (begränsat)

I vissa regioner regleras användning av VPN enligt lag. Mer information finns i den här artikeln .

När du använder den begränsade, kostnadsfria versionen av Kaspersky VPN kan du använda en begränsad mängd säker trafik per dag. Den obegränsade versionen ger dig obegränsad säker trafik och låser upp andra funktioner som skyddar din anslutning.